Кирова: Следизборната коалиция може да е въпрос на конкретика

/КРОСС/ Вариантите за коалиция след изборите не са с кого може и с кого не може, а обединението може да бъде въпрос на конкретика. Това заяви в студиото на „Денят на живо” по NOVA NEWS Росица Кирова – кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС.

„Може да имаме дясноцентристко правителство и да се съберем около приоритети, които много пъти са били говорени. Може да направим и партийно правителство на малцинството и бихме могли да направим експертен кабинет от хора, зад чиито действия стои партия ГЕРБ. Няма как да подкрепим правителство, в което финансов министър е Асен Василев, а Бойко Рашков е шеф на КПКОНПИ или на МВР. Това не е разделителна линия, това е грижа за държавата”, обясни Кирова.

„За голямо съжаление още не сме видели конкретни доказателства на МВР за купен вот и институциите да свършат конкретна работа”, каза тя по повод акциите срещу купуване на гласове.

По думите й имаше много акции срещу битовата престъпност и между другото бе анонсирано, че е и срещу купуване на гласове. „Една жена е бременна 9 месеца, на десетия вече не е бременна. Същото е и с купуването на гласове. Борбата с купения вот трябва да се води от всички участници – с грамотност, образование, с политици, които да могат да увлекат след себе си избирателите. Това е задължение както на участниците в изборния процес, така и на цялото българско общество”, обясни Кирова. Тя призова българите да излязат и да гласуват – така да преборят купения вот.

Относно идеята да има таван на цените на определени храни, тя запита – „на кое сирене, на кое мляко, на кое месо”. „Лечението е не да лекуваш симптомите  – инфлацията е симптом на държавно управление, на определена фискална политика. Причините трябва да бъдат лекувани”, каза Кирова.

Според нея сайтът, на който се съобщават цените на храните, не е лек на поскъпването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *