Кметът Фандъкова: Изграждаме 23 нови детски градини в София

Новата 122. детска градина в район „Люлин“ вече работи с пет групи и предстои да приеме деца в още пет. Тя е една от детските градини, които се изграждат в район „Люлин“ по програмата на кмета на София за строителство на нови детски ясли и градини.

„На територията на Столична община към момента се строят 23 нови сгради на детски градини и се подготвят проекти за различни райони.“ Това каза кметът Йорданка Фандъкова, която присъства на тържествения водосвет в 122. детска градина.

Детската градина се намира на ул. „Полк. Никола Попов“ 5 и е бивш филиал на ДГ № 47 „Незабравка“, посочиха от Столична община. Детското заведение ще носи името „Синева“, след решение на Столичния общински съвет.

Йорданка Фандъкова поздрави кмета на район „Люлин“ г-н Младенов, с когото продължават инвестициите в промяната в средата на децата и изграждането на нови детски градини. 122. детска градина е за общо 250 деца, разпределени в 10 групи. Запълнени са пет и предстои да бъдат обявени местата за останалите пет групи.

„Благодарение на инвестициите в детски градини район „Люлин“ е на път да изпълни програмата за преодоляване на недостига на места за деца между 3 и 6 години“ – посочи също кметът Фандъкова. По думите ѝ „със 122. детска градина и тази, която отворихме в кв. “Филиповци“, в район „Люлин“ недостигът на места за деца е сведен до минимум. В момента в района се довършват още една нова детска градина за 250 деца и сграда на детска ясла“ – каза също столичният кмет.

„През последните години въпреки кризата не спряхме строителството на нови детски градини, което е една от най-важните инвестиции – грижата за децата и семействата“ – каза също кметът Фандъкова.

 

Фотограф: Аделина Ангелова

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *