Костадинов: Ние сме единствените, постигнали консенсус

/КРОСС/ „Политическата криза се решава от избирателите в момента. „Възраждане“ показа, че е способно да прави компромиси. Благодарение на компромисите, които направихме, в предишното НС, бяха приети два изключително важни консенсусни акта, за които абсолютно всички подкрепиха нашата позиция. Единият беше Планът за възстановяване, а другият – осъждането на езика на омраза в Северна Македония. Това заяви в студиото на „Здравей, България“ председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов в отговор на въпрос какви възможности за управления вижда партията след изборите.

По думите му проблемът е в това, че отсрещната страна не е склонна към компромиси. „Тя е свикнала да има пълен монопол над властта и над медиите. Тя отказва да приеме, че голяма част от обществото в България отказва да живее в този съвременен нео тоталитарен модел, в който има една гледна точка, повтаряна по всички телевизии“.

Костадинов беше категоричен, че партията му е била единствената, която е успяла да постигне някакъв консенсус, благодарение на предложенията на партията в НС. „Разбира се, че можем да говорим и да постигнем компромис. Естествено, че можем. Те не могат. Ние го казахме и в миналия, и в по-миналия състав на НС. И го показахме – ходихме на разговори с всички. Но ние поставихме условия, които са поставени от нашите избиратели“, подчерта той.

Лидерът на „Възраждане“ беше категоричен, че партията му е готова да управлява. „Ние сме една от двете политически сили, които в предишния състав на НС бяха готови да представят кабинет. Ние казахме, че имаме състав на кабинет. Ние сме готови да управляваме и искаме да управляваме“, заяви той. И допълни: „Партньорът ни е българският народ“, но отказа да даде конкретен отговор на въпроса дали търсят коалиционен партньор с думите „очевидно е, че ние търсим възможности и в предишния кабинет говорихме с абсолютно всички“.

„Политическата криза се решава по време на избори и няма нищо по-хубаво от това, че има избори в България. Защото изборите не задълбочават политическата криза – те я разрешават. Защото тя е заради това, че политическото статукво агонизира в момента“, категоричен е Костадинов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *