Легендата Мария Стефанова със специален приз от Women Leaders Awards 2023

Церемонията ще се проведе на 10 март в Hyatt Regency Sofia
 

Легендарната българска актриса Мария Стефанова ще получи една от специалните награди  по време на международния женски форум Women Leaders Awards 2023,  съобщава    агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.

Най-успешните жени-лидери в бизнеса, в местната власт, в дипломацията и в културата ще бъдат отличени от ц еремонията, организирана от Global Industrial Leaders.  Тя ще се проведе на 10.03. 2023 г. в балната зала на 5-звездния Hyatt Regency Sofia.
Вдъхновяващите жени нямат възраст – те дават мотивация на хиляди представителкия на нежния пол да не спират да мечтаят и да побеждават.
Както актрисата Мария Стефанова, която на достолепната си 78-годишна възраст се завърна отново на сцената, за да заразява с младия си дух актьори от няколко поколения.
Това завръщане й донесе и престижната награда „Икар“ за 2023 г. за чест и достойнство, както и награда „Аскеер“ за спектакъла „Три високи жени“.
„Аз съм на 80+ години и знам, че мога да преживея всичко. Мога да бъда тъжна, но не убита. Животът е да се живее и човек трябва да намери начин да бъде щастлив.
За моите връстници, за хората, влезли във Великата Осмица, трябва да има спокойствие. Много е важно никога да не се самосъжаляват и никога да не се самозалъгват. Човек трябва да бъде честен със себе си. Ако си наясно какво те е спъвало, къде си грешил, няма начин да оглупееш и да не живееш пълноценно и на 80, и на 90, и на 100 години. Няма възраст – когато сбъркаш стъпката, пряко сили трябва да се изправиш и да продължиш да вървиш“, споделя рецептата за вечно младия си дух актрисата.
Изиграла е десетки роли на сцената и в киното, тя и до днес запазва достойнство и класа. Една от последните народни артистки – благородническо звание, което бе давано на най-добрите по времето на социализма.
Носителка е на званията „заслужил артист“ и „народен артист“. Има над 200 роли в театъра и повече от 50 в киното. Сред филмите, в които участва, са „Вчера“, „Златният век“, „Баш майсторът“, „Всичко е любов“, „Понеделник сутрин“, „Любимец 13“ .
Днес Мария Стефанова се радва на дъщеря си Елена, която живее в Швейцария и гради кариера на дизайнер в голяма часовникарска фирма.
 Генерален спонсор на събитието е лидерът в   производството на хотелска козметика, на миещи и почистващи препарати със запазена марка „Perilis“ –   фирма „Перилис Трейдинг“, която нашумя с производството  на иновативни почистващи продукти с полезни бактерии.
Златен спонсор е  Порше Интер Ауто БГ.
 
Снимки Личен Архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *