Мирослав Боршош: За нас е чест да бъдем домакини на представянето на книгата на Иван Теофилов и Георги Господинов

„Двама автори от различни поколения – Иван Теофилов и Георги Господинов – се срещат в една книга, която представят в Софийската градска художествена галерия. За нас е чест да сме домакини на премиерата на „За радостта и езика“, събрала разговори между двамата творци“ – каза заместник-кметът на София Мирослав Боршош.

На 24 март от 18:30 часа в Софийската градска художествена галерия Иван Теофилов и Георги Господинов ще представят новата си книга „За радостта и езика“, в която са включени разговори в писма между двамата. Книгата въвлича читателя в галерия от паметни образи и истории, споделени от Иван Теофилов пред Георги Господинов: за ароматите и откритията на детството, за творческите митарства и спасения, за „червените чукове“, за литературата като убежище…

„Още в началото да кажем, че това не е обичайната анкета или интервю, а разговор, припомняне, споделяне. Поне ни се ще да е така, да вървим нататък, към изгубеното изкуство на разговора. Това обаче е особен разговор. Разговор по време на пандемия. Как е възможно да се случи той, когато хората са отделени един от друг, не чуват думите си, не хващат интонациите? Възможен ли е изобщо? Не знам, ще опитаме. По същия начин, по който обичайно говори поетът и писателят, пишейки писмата си до света…“ – пише Георги Господинов.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *