Пазарът на имоти в Бургас и Стара Загора – във фокуса на бизнес форуми на Imoti.net

„Предизвикателствата пред пазара на имоти – политически, икономически, технологични“ ще бъде отново основна тема и в следващите бизнес форуми на Imoti.net, част от Investor Media Group, на 21 март от 14 ч. в хотел „Приморец“, Бургас, и на 22 март от 14 ч. в Парк-хотел „Стара Загора“. Специалисти от бранша и областта ще разгледат водещите теми в имотния сектор от изминалата година и как те ще повлияят на 2023 г.

Бизнес форумите, част от Годишните награди на Imoti.net, се провеждат в подкрепа на фондация „Очи на четири лапи“, в която се обучават кучета-асистенти на незрящи и на хора с диабет, аутизъм и двигателни проблеми. Присъстващите на срещата ще могат да научат повече за фондацията от модератора на събитието Снежана Стойчева, управител на Imoti.net.

В началото на програмата в Бургас експертен анализ на пазара на жилищните имоти в Бургас ще направи д-р Мирослав Владимиров от „ЕРА България“. Какво е съотношението между качество и цени в новото строителство ще обясни арх. Емил Бурулянов от САБ – Бургас.

Какви са възможностите на жилищното кредитиране и има ли предизвикателства пред него ще разкрие Николай Лазаров от Пощенска банка, след което д-р Свилен Колев от НСИ ще направи преглед на статистиката за състоянието и тенденциите на пазара на недвижими имоти.

Във втория панел Николай Лазаров, Свилен Колев, Емил Бурулянов и Теодора Димитрова от „ЕРА България“ ще проведат дискусия за основните трудности и предизвикателства, пред които е изправен пазарът на недвижими имоти – лихвените проценти, инфлацията, цените на строителството, достъпност и доходност от имоти.

На следващия ден, 22 март, бизнес форум ще се проведе и в град Стара Загора, където специалисти ще продължат да разглеждат темите за препятствията пред имотния пазар от 14:00 часа в Парк – Хотел „Стара Загора“.

В първия панел експертът Красимира Димитрова от „Явлена“ – Стара Загора ще направи разбор на пазара на недвижими имоти в Стара Загора и региона за началото на 2023 г., а след нея ф от Пощенска банка ще представи пред аудиторията какви предизвикателства и възможности крие жилищното кредитиране през новата година.

Форумът ще продължи със статистика за състоянието и тенденциите на пазара на недвижими имоти. Темата ще представи Свилен Колев от НСИ.

Управителят на Imoti.net Снежана Стойчева ще представи кратък филм за фондация „Очи на четири лапи“ с „Десетте молби на кучето-водач“.

Бизнес срещата в Стара Загора ще завърши с експертна дискусия по темата за основните предизвикателства, пред които е изправен пазарът на недвижими имоти. Участници в нея ще бъдат Николай Лазаров, Свилен Колев и Красимира Димитрова от „Явлена“ – Стара Загора.

Следващите срещи на бизнес форума на Imoti.net ще бъдат на 4 април в Русе и на 5 април във Велико Търново. Пълната програма с датите и участниците в експертните срещи ще откриете ТУК.

Бизнес дискусиите се осъществяват в унисон с цялостната мисия на водещия сайт за недвижими имоти Imoti.net, част от Investor Media Group, да стимулира прозрачното и професионално развитие на имотния бизнес в полза на потребителите. Те са част от програмата на „Годишните награди на Imoti.net“, които през 2023 г. ще се проведат за осма поредна година и ще отличат най-добрите в сектора за изминалата 2022 година.

Генерален партньор на „Годишни награди на Imoti.net“ е Пощенска банка. Основен партньор е Националната асоциация на строителните предприемачи.

Институционални партньори са Български Съвет за Устойчиво Развитие, Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Университетът за национално и световно стопанство (УНСС), PropTech Bulgaria, Френско-българска търговска и индустриална камара, Международна федерация за недвижими имоти FIABCI и Областно представителство на Камарата на строителите в България – София.

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Bulgaria ON AIR, Money.bg, сп. BusinessGlobal, Градът Медиа Груп, вeстник „Строител“ и Stolica.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *