Песков: Войната между Русия и Запада е за дълго време

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков нарече борбата между Русия и Запада война в широкия смисъл на думата и предупреди, че тя ще бъде за дълго време, съобщават руски медии.

„Ако имате предвид, да речем, война в широк контекст – това е конфронтация с враждебни държави, с неприятелски държави, това е хибридна война, която те са отприщили срещу нашата страна, тогава това е за дълго време. И тук имаме нужда от твърдост, увереност в себе си, целеустременост и единство около президента“, каза още Песков по време на брифинг в отговор на въпрос колко време може да продължи една специална военна операция.

„Америка, която въпреки всичко все още претендира, че е световен учител по така наречената демокрация, прави втори опит да събере редица държави под прикритието на ученици, за да морализира там“, добави Песков.

„Тези, които искат да участват в този урок, са тяхна суверенна работа, но тук всъщност много хора виждат, че подобни опити за разделяне на света на първокласни и второкласни страни вече се възприемат от мнозина с усмивка“, коментира Песков.

 

 

 

 

 

КРОСС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *