Пилот обърна самолет, за да може всички пасажери да видят Северното сияние

Пилотът на EasyJet се отклонил от летателния план, правейки 360-градусов завой, за да може пътниците и от двете страни да видят Аурора Бореалис.

 

Пилот се отклонил от летателния план, правейки 360-градусов завой, за да може всички пасажери да видят Северното сияние. Действието се развива в началото на седмицата на борда на полет на EasyJet между Рейкявик и Манчестър.

Докато самолетът излитал от исландската столица от едната му страна се разкрила величествена гледка на Аурора Бореалис. Само половината от пасажерите обаче успели да видят сиянието, а това провокирало пилота да наруши летателния план и да направи 360-градусов завой, за да може всички да се насладят на гледката.

Историята разказаха пред BBC Адам Гроувс и Джасмин Мап. Двойката, която се сгодила само ден преди това в Исландия, не успели да видят сиянието по време на ваканцията си и решението на пилота направило полета им незабравим.

„Излетяхме и малко след това пилотът изгаси осветлението и отляво се появи северното сияние. Ние обаче седяхме отдясно и не можахме да го видим добре. Тогава пилотът реши да направи 360-градусов завой. Това беше просто перфектният завършек на едно пътуване, което промени живота ни“ разказа влюбената двойка.

Говорител от EasyJet коментира, че компанията се радва, че е пилотът е успял да направи безопасна маневра, която да направи пътуването незабравимо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *