Политолог: Липсва политическо съдържание в предизборната кампания

/КРОСС/ Аз съм притеснен от липсата на политическо съдържание. Ако видите предизборната кампания ще видите, че там се говорят общи неща, мантри и няма нищо, което да задвижи обществото в някаква положителна посока. Това каза политологът Димитър Аврамов в предаването „120 минути“ по бТВ.

Липсва политическо знание у хората, които претендират да са политически лидери в момента, коментира той. „Смисълът да си политически лидер е да можеш да представляваш и да водиш много хора в една посока. Липсата на знание води понякога до неестествена ескалация на политическия език и създаване на изкуствени конфликти. Разделението само, за да получиш власт е акт на самоизяждане“, посочи Аврамов.

България има корупционно поддържана система на държавни монополи в енергетиката, които източват ресурсите на нацията и ги държат в ръцете на политиците, каза Аврамов.

Социологът Андрей Райчев коментира, че в предстоящата предизборна кампания наблюдаваме нервна преумора, немислене за бъдещето и страх от електората.

Дясното обединение в момента поема леви функции, смята той. „Левицата до такава степен е умряла, че дясното поема тези функции. Левицата не само стремително върви надолу, но се явява и като два субекта. Ако малката левица влезе и голямата БСП тази криза ще започне да свършва. Малката левица не е никак нова, защото там са стари лидери. Румен Петков и Татяна Дончева са лични врагове, но се съюзяват, за да спасят левицата“, коментира Райчев.

България трябва да има правителство, но не може, защото партиите са заложник на електоратите си, заяви социологът. „Политическият пъзел е решим само в един случай – в случай, че се разбират двете основни политически сили, които взимат около 25%“, смята Райчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *