Румен Христов: Не си мислете, че Бойко Борисов ще влезе в парламента заради имунитета

/КРОСС/ „ГЕРБ-СДС сме амбицирани да спечелим първото място на изборите на 2-ри април“.

Това заяви пред БНР лидерът на СДС Румен Христов.

Той подчерта, че регистрирането на листите на коалицията е преминало, без да се вдига шум, защото не е имало недоволни от позициите, които ще заемат в тях:

„Това са утвърдени имена, има и подмладяване на листите. Ще има надпревара и в самите листи – знаете, че са допустими и преференциите“.

По думите на Христов Бойко Борисов не е влязъл в последните два парламента, „за да не дразни останалите политически субекти и с надежда, че ще може да се постигне споразумение с тях за правителство“:

„Но той е лидер на партия и винаги е водил листи. Това, че сега е взел решение да участва в работата на Народното събрание е нещо нормално и логично. … Не си мислете, че Бойко Борисов ще влезе в парламента заради имунитета. Той влиза като лидер, мястото му е там и вероятно ще си води парламентарната група“.

Румен Христов подчерта, че България има огромна нужда от редовно правителство:

„Ако нямаш редовно правителство, нямаш и парламент. Всички неща, които касаят стратегическите цели на България и трябва да бъдат облечени законово, не могат да се случат без парламент. … Най-важното е да подобрим начинът, по който българите живеят – да овладеем инфлацията и да решим проблема със стандарта на българските граждани“.

Лидерът на СДС очерта големите цели пред България:

„Те са много важни. Това са влизането на страната в еврозоната. Влизането ни в Шенген. Заставането на правилната позиция по отношение на войната, която агресорът Путин и Русия водят в Украйна. Сега сме застанали и това е много важно“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *