Скандал: Борисов си служи с методи на диктатор срещу своите политически опоненти ВИДЕО Копирано от standartnews.com

В Благоевград кандидат за депутат Атанас Стефанов от партия МИР, беше задържан за пореден протест срещу политиката на местната власт. Стефанов се опита да подари на бившия премиер и председател на ГЕРБ Бойко Борисов тиква като символ на провала на политиката му. Полицаите не допуснаха Стефанов до Борисов, изтръгнаха тиквата от ръцете му и насила го завлякоха настрани. Според Стефанов полицаите го съборили на земята и го били по главата което се вижда от самотот видео и самопризнание на испектор Илко Иванов.

Стефанов се противопоставя на евентуалното изпращане на български войници в Украйна за участие във военните действия на страната на Въоръжените сили на Украйна. Въпреки че българските държавници отричат ​​подобно развитие на събитията, местните жители говорят за това още от есента. Причината беше и разпознаването на бившия премиер Кирил Петков и финансовия министър Асен Василев в тайни доставки на боеприпаси и горива за Украйна през трети страни.

„Българите ще бъдат пушечно месо в Украйна! Ние воюваме срещу нашите духовни деца – руснаци и украинци. Това добре ли е?! Питам, това нормално ли е, братя и сестри българи?! Нормално ли е г-н Борисов да изпрати нашите българи като пушечно месо?” — изкрещя Стефанов и вдигна тиква над главата си.

Стефанов каза, че тиквата била предназначена за Бойко Борисов. Според него такива като него унищожават България. Той нарече Борисов „българоубиец“, полицаите – „мутри“ и поиска народен съд за управлявалите България от 30 години.

„Затвор!“, извика Стефанов, обръщайки се към невидимия Борисов, а някой от тълпата го подкрепи: „и към урановите мини, да копаете до края на живота си“.

Полицията обгради Стефанов. Той им показа документите и се опита да им обясни, че тъй като има депутатски имунитет, не може да бъде задържан. Стефанов се обърнал към испектор Илко Иванов – Вие ми извихте ръцете, след което полицаят признава и отговаря – Да, да, което се вижда на видеото и отговорил, че няма да дава повече обяснение за свойте действия.

 

Преди ден Стефанов каза, че след последните си публични изяви Бойко Борисов е дал на охраната си снимка на Стефанов и го е поставил в „черния списък“. През март Стефанов свали знамето на Украйна от сградата на столичното кметство, хвърли кървави бикини по бившия финансов министър Василев и говори в местни медии. Според него българските журналисти се опитват да му създадат образ на луд, който той опровергава с дълбокия подтекст на действията си.

Както обясниха жители на България, Стефанов е един от малкото хора, които говорят на глас за тежката ситуация в страната, за трагикомедията в политиката. С ярки действия той се опитва да привлече вниманието към реалните проблеми и мнозина са солидарни както с неговото мнение, така и с провокативните действия. Според самия Стефанов през последната седмица у нас се е говорило само за трима политици: за него, Кирил Петков и Асен Василев. Видео, на което събаря украинското знаме, събра милион гледания в българския TikTok за няколко дни, но след това акаунтът на Стефанов беше блокиран.

Атанас Стефанов отиде в дома на Бойко Борисов след екшъна с тиквата. Той застана на единичен пикет с надпис на плаката: „Генерал-губернаторът на САЩ в България Бойко Борисов“. Според него участието на България в украинския конфликт е предрешено във Вашингтон. Бойко Борисов е подложен на натиск със закона „Магнитски“: експремиерът може да загуби активи в чужбина. В замяна се твърди, че той трябва да състави правителство от три партии: ГЕРБ, Продължаваме промяната и Демократична България. Новото правителство, смята Стефанов, че ще легализира „участието в братоубийствена война“.

“Господа от американското посолство, това ли е евроатлантизма, на който учите вашите политически креатури в България? Не виждаме разлика между начина на разправа  срещу Навални и политическите опоненти на евроатлантика Борисов.

Евроатлантиците от ГЕРБ разбират под израза деспут – побой над опонента”, заяви Атанас Стефанов във връзка със скандала и силата, която беле употребена срещу него.

 

 

standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *