Скандал на морето! Затвориха знаков къмпинг

Със скандал се очертава да започне новият туристически сезон по Южното Черноморие. Регионалната екоинспекция в Бургас тази седмица ще запечата един от най-посещаваните къмпинги близо до морския град. Собственикът му вече е получил акт за забрана на достъпа до къмпинга и принудителна административна мярка за прекратяване на дейността.

Този сезон известният къмпинг „Айлякъ“ няма да работи. За първи път по българското Черноморие се стига до запечатването на зона за каравани.

Къмпинг „Айлякъ“, както и залива Вромос, се намират в непосредствена близост до Военноморската база край Атия. Цялата зона се води секретна, въпреки че от години в района се осъществява туристическа дейност.

Преди месец собствениците на каравани са получили съобщение, че трябва да напуснат къмпинга. Теренът все още е ограден с телена ограда, но табелата къмпинг „Айлякъ“ е премахната.

Конкретният повод за запечатването на къмпинг „Айлякъ“ са 8 различни административни актове, издадени от Регионалната екоинспекция в Бургас, обяснява директорът на институцията Павел Маринов пред БНР.

„В момента всички решения на РИОСВ са обжалвани. Намират се в Административния съд. Някои от тях искат и обжалването на принудителната административна мярка. Тези, които не са обжалвани, ще бъдат реализирани през предстоящата седмица, т.е. ще бъдат запечатани в присъствието на собствениците и ще започне изнасянето на нещата, които се намират на територията на къмпинга и на другите имоти“.

Къмпингът ще остане запечатан, докато вървят съдебните дела.

Къмпинг „Айлякъ“ беше открит през 2021 година. За 2 сезона той се превърна в хит по Южното Черноморие. На 6-и март тази година собственикът на къмпинга Християн Танев, който към момента отказва коментар, е получил първите административни актове.

Сега думата имат магистратите. Те трябва да преценят дали документите на собственика са изрядни или както твърдят от Регионалната екоинспекция имаме осъществено инвестиционно намерение без завършени процедури за узаконяването му. Тепърва по случая ще излизат интересни факти, пише Блиц.

standartnews.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *