СЛУЧАЯТ „АЛЯСКА САНДЪРС“ ЖОЕЛ ДИКЕР

След като разплетохме „Загадката на стая 622“, Жоел Дикер, един от най-отчетливите гласове на съвременната швейцарска проза, ни предлага ново предизвикателство, озаглавено „Случаят „Аляска Сандърс“. Очаквайте българското издание на 6 март в превод на Красимир Петров!

 

„Случаят „Аляска Сандърс“ (528 стр., цена: 25 лв.) е поредната главозамайваща история на Жоел Дикер, в която героите разкриват действителната си същност един по един, а на бял свят излизат призраци от миналото, сред които е и самият Хари Куебърт… През април 1999 година мирното градче Маунт Плезънт е разтърсено от вестта за извършено убийство. Тялото на неотдавна заселилата се там Аляска Сандърс е намерено край брега на съседното езеро. Много скоро убиецът е разкрит и следствието приключено, макар финалът му да е белязан от трагичен инцидент. Ала единайсет години по-късно случаят отново изплува. Сержант Пери Гахалоуд от щатската полиция на Ню Хампшър ще започне всичко отначало и с помощта на своя приятел Маркъс Голдман ще стигне до истината. Пътят до нея обаче се оказва осеян с множество лъжливи следи.

 

Жоел Дикер е роден в Женева през 1985 г. Дебютният му роман, „Последните дни на нашите бащи”, получава Наградата на женевските писатели през 2010 година. През 2012 г. излиза бестселърът „Истината за случая „Хари Куебърт”, от който са продадени над 3 милиона екземпляра, включително в България. За него Дикер печели последователно Наградата за призвание „Блюстейн-Бланше”, Голямата награда за роман на Френската академия и Награда „Гонкур” на гимназистите. След феноменалния успех на „Истината за случая „Хари Куебърт” Дикер затвърждава таланта си с блестящата семейна сага „Книга за Балтиморови”. Редувайки майсторски минало и настояще, реално и въображаемо, истинско и мнимо, една интрига с друга, във всеки от романите си Дикер нито за момент не изпуска заплетената нишка на повествованието и държи читателя в напрежение до последната страница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *