Стартира кандидатстването по Програма „Зелена София“ за 2023 г.

За дванадесета година Столичната община открива процедура за кандидатстване с проектни предложения по Програма „Зелена София“. Програмата е създадена по идея на кмета Йорданка Фандъкова и цели да включи гражданите в  облагородяване на междублоковите пространства и средата пред домовете им.

За реализиране на проектите Столичната община  осигурява безвъзмездно фиданки, храсти, цветя, паркова мебел – пейки, перголи, кашпи, кошчета и инструменти, а идеята и изпълнението на проектите е на гражданите.

По Програмата за облагородяване на зелените пространства около блоковете могат да кандидатстват етажни собствености, неправителствени организации и читалища.

Крайният срок за получаване на проектните предложения е до 17:00 ч. на 28.04.2023 г. в деловодството на районната администрация, на чиято територия се намира зелената площ.

По Програмата може да се кандидатства за облагородяване само на терени –  ОБЩИНСКА собственост.

Изчерпателна информация за кандидатстването, подготовката на проектите, както и формуляри за кандидатстване е публикувана на интернет страницата на Столична община, на адрес : https://www.sofia.bg/program-green-sofia-2023 .

175 зелени пространства в града бяха преобразени през миналата година. Общо през изминалите години от старта на Програмата до 2022 година са облагородени 1640 междублокови пространства и зелени площи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *