Театърът на армията връчи годишните си награди „МаксиМ“

В Театър „Българска армия“ беше възстановена дългогодишна традиция – бяха връчени годишните награди „МаксиМ“ за най-значимо присъствие на сцената на театъра и наградата за техническите служби – „Златен чук“.
Наградите „МаксиМ“ са замислени като алтернатива на престижните театрални награди „Аскеер“, с които Академия „Аскеер“ отличава своите колеги от другите театри в навечерието на 24 май. „МаксиМ“ е единствената по рода си награда, в която един театър отдава заслужено признание на колегите си за техните постижения през сезона. Тази година бяха номинирани всички актьори, участващи в постановките, реализирани от 2020 г. до днес.
Луизабел Николова получи приза за водеща женска роля – за ролите й на Мадлен в „Маркиз Дьо Сад“ и Роксана в „Сирано дьо Бержерак“. За водеща мъжка роля бе отличен Георги Къркеланов – за ролите му на Магът Раджапур в „Хотел между тоя и оня свят“, Естрагон във „В очакване на Годо“, Алфредо в „Кралицата майка“.
За ролята на Мари в „Хотел между тоя и оня свят“ отличието за поддържаща женска роля получи Анастасия Ингилизова. За превъплъщението си в същия спектакъл като Президент Делбек за поддържаща мъжка роля бе награден Иван Радоев.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *