Туитът на Илон Мъск с Белоградчишките скали вдъхнови нова приключенска игра

Приключенският център в Белоградчик предлага нова игра сред скалите на града в чест на основателя на Tesla Илон Мъск. Това разказа пред Десислава Антова от БТА Евтим Стефанов, основател на Adventure Center Белоградчик.
Вдъхновени от комплимента, който най-богатият човек в света направи на Белоградчишката крепост, сподейки снимка на българския фотограф Владислав Терзийски в профила си в Twitter, авторите на играта от местния приключенски център са готови да съберат средства за самолетен билет на Мъск, за да дойде в града.
На площ от близо 100 декара сред уникалните скални образувания на Белоградчик, датиращи от преди повече от 220 млн. години, играчите могат да се включат в „Портал за извънгалактически пътувания“. Порталът разкрива света на червените туркулаци, чието име е вдъхновено от местното население турлаци и легендарните за региона върколаци.
Целта на играчите е да на намерят меча на галактическия пътешественик, обхождайки скалите, и да се възкачат на престола на червените туркулаци. Играта е подходяща за посетителски групи, които имат повече от час и половина, за да се разходят по интересен начин сред скалите.
Приключенският център в града предлага още полети с балон, панорамни издигания с балон, разходка с електрически велосипеди, комбинирани приключения като вино и колело, двойна езда, разходки с драконови лодки в Рабишкото езеро, както и с моторна лодка на Дунава.
Центърът е партньор по проект „Колело и Вино“, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество на ЕС Interreg IPA CBS, изпълняван съвместно от партньорски организации в България и Сърбия.
Целта на проекта е развитието на велосипеден и винен туризъм. В рамките на този проект са разработени три винени маршрута, а гостите на Белоградчик могат да се насладят, освен на велотуризма, и на повече oт десет  винарски изби от Северозападния район на България и други 18 в Сърбия.  Трите маршрута, които предлагат дегустация на вино са: Дунавският винен път, Тимочки винен път и маршрутът „Спа и Вино“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *