Фандъкова: Стартира инициативата за засаждане на малки квартални гори – „Гора в квартала“

По идея на кмета на София Йорданка Фандъкова, започва нова инициатива за засаждане на малки квартални гори на територията на София – „Гора в квартала“. На 8 март, с участието на кмета Фандъкова, бе засадена първата квартална гора от 17 дръвчета от вида бреза. Тя се намира в район “Младост“. В подкрепа на инициативата на общината, като част от корпоративната социална отговорност, се включи „Кауфланд България“ и изпълнителния директор на компанията Иван Чернев.

Фандъкова: Стартира инициативата за засаждане на малки квартални гори - „Гора  в квартала“ - Портал на Столичната Община - Портал на Столичната Община
За по-чист и зелен град продължаваме с проектите ни за засаждане на дървета в градска среда, каза кметът Фандъкова.
Продължава засаждането на новата гора на София. Преди няколко години започнахме залесяването на зелен пояс от нова гора. Първите 120 000 фиданки край Суходол, които засадихме заедно с хиляди доброволци, вече са красива млада гора на 225 дка. Миналата година започнахме втората нова гора в землището на Негован. Предстои новия залесителен сезон, посочи също кметът Фандъкова.
Засаждаме дървета и по програмата „Моето зелено училище, моята зелена детска градина“. Предстои и озеленяването на градинката пред хотел „Рила“, която обновяваме.
Тази година Столична община ще засади около 4000 нови дървета в града – покрай улици, в паркове и междублокови пространства, каза също столичния кмет.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *