„Цветна фантазия“: картини с цветя за Деня на жената

Картина вместо букет с цветя за 8 март предлага художничката Даниела Стойкова, предаде репортер на БГНЕС.

„Вместо букет с цветя една дама би могла да получи картина, и красотата на този букет няма никога да увехне, защото ще бъде запечатана на платното“, заяви Стойкова в интервю за БГНЕС.

Тя откри изложбата „Цветна фантазия“, която е организирана специално за празника на дамите 8 март. Идеята за изложбата произлиза от традицията на този хубав празник да се подаряват цветя. Според Стойкова това е една много красива традиция, която тя интерпретира като творец – вместо букет, предлага картина.

В картините можем да срещнем много различни видове цветя: от маковете, които тя описа като нейни фаворити, до рози, или т.нар. абстрактни цветя, лилии и слънчогледи, хризантеми, кокичета, люляци, ружи и много други, обясни Стойкова.

Повечето картини са били нарисувани за четири месеца, но има и такива, който са били рисувани през миналото лято и не са били излагани преди. Стойкова черпи вдъхновение от красиви поводи, като празника на Жената или коледните празници.

„В картините си търся да запечатам позитивна енергия, която да се предава на хората. Избягвам негативното в своето изкуство. Искам картините, които рисувам да бъдат изключително слънчеви, за да носят положителна енергия и когато някой човек има такава картина в своя дом, тя да му носи само позитивни емоции“, заяви художничката.

Пожеланието на Даниела Стойкова към всички дами е те да бъдат щастливи, много обичани, и много уважавани. Надява се те да получат цветя от своите близки в знак на уважение и на обич, и също да имат много късмет и професионални успехи, добави тя.

Изложбата „Цветна фантазия“ може да бъде видяна до 25 март в галерията „Даниела Стойкова“. Тя включва над 30 маслени картини с цветя. /БГНЕС