Шифрин изравни рекорда на Стенмарк

Американката Микаела Шифрин спечели своята 86-та победа в стартовете за Световната купа по ски алпийски дисциплини, след като триумфира в гигантския слалом в Оре (Швеция).

По този начин тя изравни обсолютния рекорд за най-много победи в Световната купа на шведа Ингемар Стенмарк. Любопитното е, че тя стори това именно в родната му Швеция.

Шифрин спечели състезанието с общо време от 1:54.64 минути. Тя бе лидер още след първия манш с повече от половин секунда пред втората Валери Грение от Канада и с близо секунда пред третата Франциска Грич от Австрия.

Грение и Грич обаче не успяха да повторят каранията си във втория манш и така със сребърното отличие остана италианката Федерика Бриньоне на 0.64 секунди.

Място на подиума намери и представителката на домакините от Швеция Сара Хектор с изоставане от 0.92 секунди. Така тя записа 13-о класиране в топ 3 в кариерата си и четвърто този сезон.

Освен това американката си осигури и Малкия кристален глобус в дисциплината, като го прибавя към отличието в слалома и Големия кристален глобус, които вече спечели този сезон.

Досега Шифрин бе печелила титлата в гигантския слалом само веднъж в кариерата си – през 2019 година.

С победата си Шифрин събра 1928 точки в генералното класиране за Световната купа и води с 903 пред втората Влъхова.

Само от гигантския слалом американката има 700 точки, с 214 повече от Влъхова и с 218 повече от швейцарката Лара Гут-Бехрами.

Image

Автор:

topsport.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *