Балабанов от ИТН: Този път ще гарантираме, че 49-ото НС ще работи за хората

/КРОСС/ Този път ще гарантираме, че 49-ото НС ще работи за хората. Това каза в сутрешния блок на BTV „Тази сутрин“ Станислав Балабанов, който е водач на листите на ИТН в Пловдив-област и в Пазарджик.

Най-важните неща, които „Има такъв народ“ иска да каже, ще го направи пред обществото. Във времето ни сме правили това, което сме казвали и сме заставали зад думите си. Първото, което ще направим, е, че ще гарантираме този път 49-ото Народно събрание да е един работещ парламент, за да могат хората да са спокойни, каза той.

Второто нещо е да гарантират волята на хората, изразена чрез референдуми. Балабанов поясни, че екипът на ИТН в момента събира подписи за смяна на политическата система и свикване на Велико народно събрание. Според него интересът към такъв референдум е много голям и сериозен. И обеща, че много скоро ще обявят първите резултати от подписката.

На трето място, но не и по важност, ИТН ще направи всичко възможно в 49-ото НС Северна Македония да не поеме по пътя към ЕС, докато не покрие всички необходими изчиствания по Договора за добросъседство и не гарантира правата на българите там, каза още той.

Балабанов подчерта, че на тези избори ще имат по-добри резултати от предходните. Според него на хората им трябва повече време, за да осъзнаят промените и това, което се прави за тях.

Проблемът се казваше ГЕРБ и той съществуваше в продължение на 10 години. „Има такъв народ трябваше да се появи“, за да се удовлетвори желанието на хората на площада за промяна, за да свали Бойко Борисов от власт, за да прекрати управлението на ГЕРБ. Беше много емоционално, подчерта той и допълни, че затова е трябвало да се сменят няколко парламента в рамките на две години.

Станислав Балабанов все още седи зад думите си „Махнахме Борисов, сложихме Петков, но няма разлика“. Той подчерта, че ако влязат в следващия парламент, ще се постараят да се проведат всички необходими за хората политики и за целта ще си партнират с всички партии – най-вече десните.

Голямата част от депутатите ни бяха купени от Петков и за съжаление повечето отцепници са техни водачи на листи в момента, за сметка на хората с каузи, каза още кандидатът за депутат. Той пожела успех на всички останали, които напуснаха ИТН и са напуснали партията, за да си направят своя. Отчете обаче, че те са станали известни благодарение на каузите на ИТН.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *