Гьоков: Докладът на МФ е написан некомпетентно

„Няма как при 16 млрд. лв. валутен резерв да говорим за фалит“, обясни депутатът от БСП

/КРОСС/ Депутатът от БСП Георги Гьоков определи доклада на министъра на финансите Росица Велкова-Желева като необмислен. „От това говорене лъха некомпетентност. Няма как при 16 млрд. лв. валутен резерв да говорим за фалит. Дори не сме с показателите на Гърция и Италия по задлъжнявания“, уточни депутатът в ефира на „Събуди се“.

Припомняме, че тази седмица доклад на Министерството на финансите обяви, че България е заплашена от фалит.

„В такава ситуация, в която финансовият министър говори за нестабилност на държавата, а после министър-председателят след него замита, министърът на финансите си подава оставката. Но все пак служебното правителство ще си отиде така или иначе“, допълни Георги Гьоков.

„Лошото състояние на приходите не се дължи на това, че има много помощи към бизнеса, а се дължи на безхаберността на служебния кабинет, което не успява да събере дължимите данъци. Това навява на мисълта, че има разпънат чадър над фирми“, твърди Гьоков.

По думите му от БСП биха се борили с инфлацията, като въведат таван на цените на малката потребителска кошница.

Той коментира и предстоящия вот на 2 април.

„За „Левицата“ нямам притеснение. Сигурно ще откраднат гласове от БСП, но смятам, че социолозите прекалено са надули нагоре резултатите“, заяви депутатът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *