Диана Тонова: Джендър идеологията навлиза в държавните институции, необходим е незабавен отпор

„Държавен фонд „Култура“ финансира с почти 100 хил. лв. транссексуално шоу – това показва, че не само сега е времето за организиране на референдум против навлизането на джендър идеологията, а и че вече сме закъснели – след като тази идеология прониква вече в държавните институции. Онзи ден чухме, че една неправителствена организация ще проведе семинар на съдиите на тема правата на ЛГБТ-общностите в България. Наскоро Йорданка Фандъкова каза, че Столична община ще финансира гей парада. Това показва, че нещата вече са много сериозни“. Това заяви Диана Тонова, общински съветник от БСП в Столична община и член на Инициативния комитет за референдума срещу навлизането на джендър идеологията в българската образователна система.

Тонова посочи, че идеите, които се опитват да бъдат наложени в обществото ни, са външни за него и нетипични за нашата ценностна система: „Това са едни бавни стъпки към окупирането и обезличаване на нашето бъдеще и нашите деца. Опитът те да се въвеждат, показват, че е време да се даде отпор поне за влизането им в образователната система, защото влязат ли, тогава битката е загубена“, коментира тя.

В ефира на БСТВ общинският съветник от БСП посочи, че това е изключително обезпечена акция и битката срещу нея ще бъде много трудна, затова се изисква незабавно действие: „Това за мен е битка за бъдещето, защото този проблем ще промени на фундаментално, екзистенциално ниво бъдещето на нашите деца и ако ние успеем едно поколение само да спасим, това на 3-4 годишните, които започват вече да облъчват, то сме постигнали нещо“.

Диана Тонова заяви, че ценностите на традиционното българско семейство трябва да се пазят, за да бъде запазена и националната ни идентичност: „Това е характерно за Балканските страни, виждате всички те дават отпор в момента. А виждате в скандинавските страни какво става – Шотландия намали възрастовата граница на за смяна на пола и вече 15-годишните могат да сменят пола си. Слава богу, ние все още сме доста консервативни в това отношение, но както казах бавно и настъпателно това идва към нас“, допълни тя.

„Трябва да направим разлика между това как един човек се възприема над 18 години и как едно дете бива манипулирано да се възприеме под 18 години. След 18 години изборът е личен, тогава можеш да се самоопределяш, както искаш – разбира се, извън закона, защото българското законодателство определя, че полът е биологичен и той е мъж и жена. Както каза стотици пъти Корнелия Нинова – децата са тези, които трябва да бъдат защитени“, допълни Тонова.

Общинският съветник коментира и темата за съхраняването на паметниците и културата: „Ако на някои колеги, особено тези от ДБ, им забраним една седмица да говорят за комунизма и за Паметника на Съветската армия, те ще се саморазпуснат. ГЕРБ хвана последния влак на „евроатлантическите ценности“ и определено прави това за да мобилизира собствения си електорат, видя се обаче че в София с оглед на подписката, която организирахме, че тази идея не е толкова разпространена. Виждам, когато се събират подписи, с какъв ентусиазъм хората го правят. Народната памет е жива и тя няма да може да се погуби“, каза Тонова и определи исканията за събаряне на паметници като „демонстративно и пошло изкривяване на историята“. Тя припомни и че БСП ще възстанови плочата на Паметника на Съветската армия.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *