Дъвките Wrigley’s Spearmint изчезват от Германия

За мнозина дъвките Wrigley’s Spearmint  са символ на американския начин на живот, подобно на Coca-Cola. Но в крайна сметка почти никой не иска да купува лентичките: и сега продажбите им в Германия се преустановяват. От няколко месеца американският производител на хранителни продукти Mars спря производството на класическите дъвки Wrigley’s. Сега последните остатъци постепенно изчезват от рафтовете на супермаркетите. Според Mars тази стъпка е реакция на спада в търсенето. От пазара се изтегля целият асортимент от дъвки „strip and mini strip“, обясни говорител на компанията, цитиран от Rheinische Post.

От отдела за обслужване на клиенти обаче посочват, че марката все още ще се предлага – само под формата на драже. Решението за изтегляне на продукти от асортимента се взема от маркетинговия отдел на компанията. Той пък следвал тенденциите в бранша. Лентите на Wrigley’s са сред най-старите разновидности в света, тъй като се произвеждат от 1893 г. насам.

Прекратяването на продажбите на Wrigley’s намери особено силен отзвук в онлайн платформата Reddit. Там един потребител разказа за отчаяното си – и неуспешно – търсене на дъвката. Новината за края на любимите му лентички го натъжила много. Публикацията била коментирана стотици пъти в Reddit.

От 1893 г. насам се произвеждат дъвките на най-големия производител на дъвки в света – компанията William Wrigley Jr. Компанията е основана през 1881 г. и първоначално произвежда сапун и бакпулвер. Първоначално компанията включва пакетче сода за хляб към всяко парче сапун. Това повишава продажбите, така че Ригли започва да продава и сода за хляб – и да добавя и две лентички дъвка. Така дъвката се появява на пазара.

През 1925 г. Wrigley открива първата си фабрика в Германия във Франкфурт. Малко по-късно, още през 1932 г., този завод отново е трябвало да бъде затворено. През 1955 г. в Дюселдорф е открита нова производствена база. През 2008 г. Mars Incorporated придобива компанията Wrigley за огромната сума от 23 млрд. долара.

 

 

Източник