Проф. д-р инж. Стоян Братоев получи почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Балканската академия на науките и изкуствата

Балканската академия на науките и изкуствата връчи почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на проф. д-р инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на „Метрополитен“ ЕАД. Отличието бе връчено в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова от академик Михаил Киров, председател на Балканската академия на науките и изкуствата.

„За мен е огромна чест да работя с проф. Братоев в последните 15 години. Огромен е приносът му както за строителството на метрото в София, така и за науката. Всеки гост на София и жител на града може да види резултата от тази огромна работа, затова дейността на проф. Братоев е безспорен пример за приложна наука“ – каза кметът Фандъкова, която поздрави проф. Стоян Братоев.

„София има 52 км метро, от които 42 км изградихме през последните 15 години. Този мащабен инженерен обект изградихме с 14 етапа на строителство, – каза проф. Братоев. – Успяхме да създадем и екип, който получи признание от много български и чуждестранни институции и организации като директора на дирекция „Регионална политика“ към Европейската комисия г-жа Монфре, която тези дни нарече метрото един от знаковите проекти.“

Проф. Братоев изказа благодарността си на колектива, с който работи, на кмета на София Фандъкова, на Управляващия орган на Оперативните програми „Транспорт и транспортна инфраструктура“ и „Околна среда“, както и на предишните кметове на София, допринесли за изграждането на метрото. Много важно за развитието на метрото е и това, че то създаде и подготви кадри за строителството и експлоатацията, подчерта също проф. Братоев.

 

Фотограф: Десислава Кулелиева

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *