АДАМ ОТПРЕДИ ГРЕХОПАДЕНИЕТО ЖАН-КРИСТОФ РЮФЕН

Издателство „Колибри“ представя „Адам отпреди грехопадението“ – един роман, преплитащ големите теми за екологията и човешките права по неподражаем начин. Автор е видният френски писател, лекар, хуманитарен активист, дипломат и общественик Жан-Кристоф Рюфен, който пристига за премиерата на книгата в София на 27 април от 19:00 ч. във Френския институт!

Адам отпреди грехопадението“ (превод: Росица Ташева, 696 стр., цена: 26 лв., дизайн на корицата: Капка Кънева, Неда Ангелова) проследява историята на един екоактивист, който освобождава животни от експериментална лаборатория в Полша през 2005 г. и се забърква в убийствен заговор за спасяване на света. В търсене на изгубения рай, в който е живял Адам преди грехопадението, в желанието си да възстановят унищожената хармония, радикалните еколози от САЩ, Европа, Южна Америка ще се опитат да намалят свръхнаселеността на планетата с чудовищните средства на биотероризма. Срещу тях ще се изправи частната агенция „Провидънс“ и по-специално Пол и Кери, двама бивши тайни агенти на ЦРУ, подпомогнати от екипа на агенцията. Животът на милиони човешки същества ще зависи от техния опит, интелигентност и изобретателност.

Жан-Кристоф Рюфен (р. 1952 г.) е изтъкнат френски лекар, пътешественик, дипломат, хуманитарен активист, общественик, преподавател по политически науки, член на Френската академия. Има три деца, едно от първия си брак с рускиня и две от етиопка, с която се развежда два пъти и за която се жени три пъти. Тази енциклопедична и колоритна биография е съпроводена с над 20 романа, удостоени с девет награди, сред които две награди „Гонкур“!

На името на Жан-Кристоф Рюфен са кръстени една медиатека в гр. Санс и едно начално училище в гр. Виню по желание на учениците, за които писателят олицетворява вкуса към думите, солидарността и мира. Многобройните интереси на този ренесансов homo sapiens включват и екологията – по-точно нейната тъмна страна, т. нар. „дълбока екология“, насочена към защитата на природата от хищническия човешки вид. Защита, която не подбира средства.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *