БАБХ: По време на великденските празници са открити нарушения в търговските вериги

БАБХ: По време на великденските празници са открити нарушения в търговските вериги : Konkurent.bg

Текат засилени проверки на Агенцията по храните на границата, в търговските вериги и на пазарите. Част от тях са свързани с опита на държавата да намали цените и да прекрати нелоялните практики.

„Проверките по великденските празници показаха редица нарушения – продукти с изтекъл срок на годност, неправилно представяне на произхода на месо и неправилно съхранение на храната“, уточни в ефира на „Събуди се“ д-р Галя Викьова, заместник-изпълнителен директор на БАБХ. Тя обясни на зрителите, че печатът на българското месо е син, като пише BG, а на вносното е с червен. И допълни, че инспекциите ще продължат и по време на Гергьовден.

БАБХ: По време на великденските празници са открити нарушения в търговските вериги

За идеята „Свежо прясно мляко“:

„Това е един проект за изисквания към млечните продукти. Все още се обсъжда. В него ще има определение какво точно е свежо прясно мляко и какъв ще бъде срокът му на годност“, обясни Викьова.

Относно качеството на украинското зърно, тя каза следното:

„Извършва се документална и физическа проверка. Изпитват се различни показатели. Има освободени пратки. Лабораторните изпитвания не показват отклонения. При фитосанитарния контрол са установени 3 пратки с пшеница, в които е установено наличие на вредители – бръмбари“.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *