Беларус иска да сглобява руските изтребители Су-25

Беларус възнамерява да организира окончателното сглобяване на руските бойни самолети Су-25 на територията на републиката, заяви посланикът на Беларус в Русия Дмитрий Крутой в ефира на държавния телевизионен канал „Беларус 1“.

„В момента руската страна проучва и предава съответната документация. Но премиерът е поставил още по-тежка задача: от сглобяването на самолетните двигатели до окончателното сглобяване на самолета.

Това, разбира се, е свръхзадача, максималистична задача„, каза дипломатът.

Той информира, че в близко бъдеще вицепремиерът на Русия Денис Мантуров „с отговорния екип“ ще посети Беларус, за да проучи този въпрос.

„Мисля, че тази тема ще бъде обсъдена на правителствено ниво. Това ще бъде истински пробив. И Беларус ще премине на съвсем друго ниво в самолетостроенето през следващите години“, добави Крутой.

Посланикът на Беларус също така информира, че беларуските самолетни предприятия активно увеличават портфолиото от руски поръчки. Той уточни, че вече са набелязани модели на руски самолети, по които в момента се работи активно.

„Това е МС-21 – около 1350 изделия и компоненти са предложени от нашите руски колеги за производство в Беларус. Що се отнася до самолетите Ил-76 и Ил-78 от различни модификации, има портфейл от поръчки за беларуски предприятия за над 2100 изделия.ж

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *