В Е-академия на 27 април: Сетивата чрез които обработваме информацията

 „Репрезентативни системи – сетивата чрез които обработваме информацията“ – това е темата на предстоящото издание на Е-академия, която има за цел да подкрепя и вдъхновява българските преподаватели в предизвикателствата на професията. Онлайн срещата, част от инициативата на издателство „Клет България“ ще се проведе на 27 април, четвъртък, от 17:30 часа в платформата на издателството, а лектор в нея за втори път ще бъде професионалният трейнър Даниела Илиева. Участието е напълно безплатно и всеки желаещ може да запази мястото си тук.

Всеки от присъстващите предварително може да направи тест за определяне на предпочитаната от него репрезентативна система, линк към който има във формата за регистрация, а по време на срещата Даниела Илиева ще анализира резултатите. Тя ще даде ценни съвети и насоки на преподавателите как да структурират комуникацията си към ученици, възприемащи информацията – визуално, аудиално или кинестетично, как да говорят на техния език и как да се превърнат в комуникационни „хамелеони“.

„Всеки човек има различно мислене, опит, ценности, убеждения, поведение, способност за учене, способност за слушане, характер, предпочитания, мнение. На базата на тези различия, всеки от нас има предпочитана репрезентативна система или предпочитано сетиво за възприемане на околния свят. По време на срещата ще дискутираме именно как да общуваме успешно с различните типове хора.“ Така проф. д-р Даниела Илиева коментира темата на предстоящата Е-академия.

Тя е професионален трейнър – консултант по Бизнес етикет и международен протокол и сертифициран трейнър по Невро-лингвистично програмиране (НЛП) и Коучинг, акредитирана от Международната НЛП Асоциация и от Европейския консул по менторство и коучинг. Тя е един различен професор, преподавател, мениджър и автор. Тя обича комуникацията искрено и непрестанно изследва променящия се свят на общуването във формална и неформална среда.

Целта на инициативата Е-академия е да подкрепи учителите в ежедневните предизвикателства, през които преминават в работата си. От старта през 2020 година досега, в 20 издания, известни личности споделят своя опит, а специалисти от различни области на психологията и комуникацията представят на учителите ценни съвети, полезни техники и примери за справяне с трудностите в професията. Традиционно в онлайн срещите се включват между 600 и 1200 педагози от цяла България, запазете мястото си тук.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *