Голи под душа само вкъщи, според сърф клуб в Австралия

Австралийски клуб за плажни спасители и сърфисти се озова във фокуса на обществена полемика след въвеждането на забрана на ползване на душовете и съблекалните без бански, съобщава CNN.

Плувкинята Надя Пантъл, която редовно използва съблекалните в клуб Terrigal, Нов Южен Уелс, заяви, че е получила писмо с предупреждение, че е нарушила политиката за голота.

„Управителният съвет е уведомил членовете си, че голотата не е приемлива съгласно политиката ни за безопасност на децата.“, се казва в писмото. „Ваша отговорност е да спазвате правилата. Ако продължите да ги пренебрегвате, ще бъдете подложени на дисциплинарни действия и/или включително прекратяване на членството ви“, се добавя в текста.Жената споделя, че се е почувствала силно притеснена от писмото и след това е напуснала клуба.

Табела в клуба съветва посетителите „да се къпят в банския си костюм и да се преобличат с кърпа около себе си“. Друг плувец заяви пред BBC, че обозначението вероятно се е появило преди около три месеца.

CNN се обърна към Terrigal Surf Life Saving Club и Surf Life Saving Australia, организацията за доброволна спасителна дейност на плажовете в страната, за повече яснота и коментар. Ето какво отговарят от там.

Политиката за безопасност на децата на Surf Life Saving Australia гласи, че членовете на организацията „не трябва да се къпят или преобличат едновременно с наблюдаването на групи деца“ и че те трябва „да избягват ситуации на един срещу друг с дете или младеж в зоната на съблекалнята; да гарантират, че не се събличат и да избягват да използват съблекалнята с тела един срещу друг, освен ако няма други хора“.

„Трябва да се грижим за нашите младши членове и за защитата на децата“, отговаря Джон Харкнес от Surf Lifesaving NSW. „Terrigal просто помолиха хората да носят банските си, когато се къпят, и да бъдат дискретни, като използват кърпа, когато действително трябва да се преоблекат.“, допълва той.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *