Делегация от Нигерия посети УНСС

В УНСС се проведе среща с представители на Лагоската търговско-промишлена палата на Нигерия. Целта  на посещението е обсъждане на възможности на популяризирането в Нигерия на специалности, които се водят на английски език в УНСС.

Ректорът на УНСС, проф. д-р Димитър Димитров и главният секретар по международно сътрудничество, доц. д-р Янко Христозов, запознаха представителите на делегацията с основните предимства и възможности  за обучение на чуждестранни студенти в университета. Делегат от страна на Българската търговско-промишлена палата бе г-н Александър Божилов , експерт по международно сътрудничество и международни организации.

От страна на нигерийската делегация присъстваха  Dr. Michael Olawale-Cole, президент на Лагоската търговско-промишлена палата на Нигерия и членовете Mr. Sanni Mufutau Mabokunrinje Adewale и  Princess Layo Bakare-Okeowo. Лагоската търговско-промишлена палата на Нигерия е със 135 годишна история. Нигерия е най-силната и голяма икономика в Африка като населението на страната е над 200 млн. души. Икономиката на страната е изключително отворена и развиваща се. Посещението на делегацията в УНСС по предложение на председателя на БТПП, г-н Цветан Симеонов и е вследствие на установяването на партньорски отношения между Лагоската търговско-промишлена палата на Нигерия и Българската търговско-промишлена палата.