Задават се нови три филма от сагата “Междузвездни войни”

Тазгодишното издание на събитието Star Wars Celebration е в ход и заедно с някои нови подробности за предаванията, които ще се появят в Disney+ през следващите една-две години, Lucasfilm разкри повече информация за това какво предстои за филмовата част на франчайза, съобщава Engadget.
Компанията обяви нови три филма от поредицата „Междузвездни войни“, като в един от тях Дейзи Ридли ще се завърне в ролята на Рей. Действието в този филм ще се развива 15 години след събитията във „Възходът на Скайуокър“ – последния филм от сагата, излязъл на голям екран. В центъра на филма ще бъде Рей, която ще създаде нов джедайски орден.
Вторият филм е в ръцете на Джеймс Манголд и ще се фокусира върху произхода на Силата и джедаите. Действието му ще се развива 25 000 години преди всичко, което сме виждали във вселената на „Междузвездни войни“ до момента, обясняват на свой ред от The Hollywood Reporter.

Междувременно Дейв Филони най-накрая ще получи шанс да режисира игрален филм от серията “Междузвездни войни”. Той е в основата на франчайза от много години – режисьор на анимационния филм „Междузвездни войни: Войната на клонираните“ от 2008 г. и дълбоко ангажиран с поредица сериали на Disney+ като „Мандалорианецът“, „Книгата на Боба Фет“ и „Асока“. Филмът, който той ще режисира, ще свърже историите на всички тези герои.
Disney и Lucasfilm все още не разкриват конкретни дати на излизане на нито един от тези филми. В настоящия списък на Disney обаче са посочени 2025 г. и 2027 г. за неозаглавени филми от поредицата „Междузвездни войни“.
След като последните три филма от серията – „Последните джедаи“, „Соло“ и „Възходът на Скайуокър“, не получиха одобрението, което се очакваше, Disney и Lucasfilm се отказаха от плановете си да пускат по един филм всяка година, посочва още Engadget.
Компаниите са направили няколко опита за създаването на други филми от легендарния франчайз, но всички те са били прекратени като неперспективни.
Сега обаче от Lucasfilm явно вярват, че новите три запланувани филма ще възродят успеха на „Междузвездни войни“ в киносалоните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *