ЗАПИСКИ ОТ ШАТО ЛАКРОТ: РЕЗИДЕНЦИЯ ЗЛОКУЧАНЕ

Мария Касимова-Моасе се завръща с нова порция искрящо чувство за хумор на 7 април! За добро или зло, „Записки от Шато Лакрот: Резиденция Злокучане“ (360 стр., цена: 20 лв., художник на корицата: Дона Дякова) пренася колоритните герои от първата книга на българска земя.

Спомняте ли си щурото лято в Шато Лакрот, което българката Калина прекара заедно с фамилията на парижкия си съпруг Дидие? Е, нямаше как осем месеца по-късно интернационалното семейство да не върне жеста и да не посрещне френската рода на българска територия! Така малкото шопско село Злокучане ще се окаже центърът на вселената, където изисканата мадам Жонвиев и отнесеният мосю Жан-Батист, деверът Станислас и досадните племенници ще преживеят шеметни летни месеци в компанията на леля Дочка и лелинчо Трифон Гагаузки, местния злокучански елит в лицето на поп Архимедий, бай Мите Интеуекто и кака Маца Хърбата, както и куп стари и нови колоритни герои, без които тази история просто нямаше как да бъде написана.

Мария Касимова-Моасе е журналистка и писателка, авторка на сборниците „Близки срещи със смесени чувства“ (2017) и „Монолози“ (2022) и на романа „Балканска рапсодия“ (2018), издадени от „Колибри“. Забавните лични истории, случили се покрай брака й с французин, стават повод да напише комедийния роман „Записки от Шато Лакрот“, създаден първо като оригинален аудиосериал за платформата Storytel. След забележителния му успех идва и сезон 2 на аудиосериала „Записки от Шато Лакрот: Резиденция Злокучане“, който вече има чудесно печатно издание.

Премиерата на „Записки от Шато Лакрот: Резиденция Злокучане“ ще се състои на 12 април, сряда, от 19:00 ч. в The Steps на ул. „Братя Миладинови“ 12. Очакват ви свежи тематични изненади в компанията на неуморната Мария Касимова-Моасе!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *