Заради проверки на НАП: Бунт на търговци на плодове и зеленчуци в Първенец

На бунт се вдигат търговците от най-голямата борса за плодове и зеленчуци в България, тази в Първенец. Причина за недоволството им са зачестилите проверки на инспекторите от Националната агенция за приходите.

Според тях данъчните служители, които са блокирали от три седмици входовете на тържището, са прогонили клиентите, вследствие на което оборотите им са спаднали драстично, съобщава NovaNews.

По думите на търговците има сериозни забавяния и намаление на клиентите, те недоумяват защо се проверява толкова често стоката, която идва с куп проверки и опис през митницата. Търговец споделя, че е имало ден, в който негов автомобил е чакал 7 часа заради липса на връзка със сървъра на НАП.

Изпълнителният директор на тържището Илия Гатев казва, че това е безпрецедентен административен натиск. „Цените ги определя пазара, така че не мога да спаднат. Никога не е имало проверки повече от две седмици“, посочи той.

От НАП отказват да е осъществяван административен натиск, а проверките са в резултат на сигнали за некоректни търговци, изнесли дейността си извън тържището.

 

 

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *