Китайско – български фестивал на УШУ културата и купа на България по УШУ за деца и юноши

В събота 29.04.2023 г, в СПА хотел Царско село, ще се проведе първия по рода си Китайско – Български фестивал на УШУ културатата, както и на турнир за Купата на България по УШУ за деца и юноши!
В рамките на фестивалната програма всички присъстващи ще имат възможност да се докоснат до разнообразието на УШУ, както и до някой други традиционни китайски обичай и изкуства като чаена церемония, калиграфия, струнни музикални изструменти.

Специален гост на откриването на Фестивала  е Ли Рончъ (Li Rongchi) от Китай. Той получава диплома в Академията за изкуства Нанян в Сингапур през 2021г. От 2019 г. до 2020 г. учител по гуджън в Академия И-дзя Дзън в Сингапур. Сега се обучава в Национална консерватория. През 2009 г. печели златен медал в 9-та награда „Little Plum Blossom Award“ на конкурса за драма в Хейлундзян. През 2011 г. печели наградата за отлично представяне в първия сезон на състезанието за Пекинска опера на канала CCTV11. През 2011 г. рубриката „Pass Addiction“ на канала CCTV11 спечели наградата „Млад участник с голям потенциал“. През 2011 г. участва в записа по CCTV11 на Новогодишната гала. През 2017 г. професионалната група изпълнители на гуджън печели специалната златна награда на 14-тата младежка художествена изложба на „Бъдеща звезда“. През 2018 г. участва в конкурса за китайска музика в Сингапур с трупата по гуджън и печели трето място. През 2020 г. участва в церемонията по откриването на китайския музикален фестивал в Сингапур и специалния концерт с китайски традиционни инструменти на китайския музикален фестивал. През 2022 г. участва в спектакъла в чест на 65-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между Шри Ланка и Китай. През 2022 г. е поканен да участва в международните дейности за културен и артистичен обмен между Националното посолство на Мавриций и Китай и да бъде удостоен със званието „Национален пратеник за комуникация с народната музика“. Ли има богат изпълнителски опит и силни сценични способности.

Сибила Кусева