Какви пари ще искат нахалниците на плажа

По-скъпи чадъри и шезлонги ни очакват това лято по родното Черноморие. Цените в хотелите също отиват нагоре, съобщи БНТ.

Две плажни ивици в Приморско са предложили максимална цена за чадър, шезлонг и принадлежности от 50 лева и 100 лева. Според концесионерите, обаче, това не означавало, че наистина ще струват толкова. Стопаните на плажовете предлагали по-високи суми, тъй като нямат право да ги надвишават до изтичане на сключения договор.

„Аз съм убеден, че тази цена няма да я видите по никой български плаж. Това е направено с цел презастраховка, защото договорите, които сме сключвали преди 6-7 години – тогава никой не предполагаше, че ще има такава инфлация. Тази година договорите ще ни бъдат актуализирани със 17,8%“, заяви Николай Димитров, заместник-председател на Асоциацията на концесионерите на морски плажове.

По скъпи ще са и стаите в хотелите.

„Примерно, ако е била около 100 лв., тази година ще бъде 115-120 лв. Силно се надявам българският потребител и чуждестранният да понесе тези промени. Ако това върви с нарастването на доходите, не би трябвало да се усети толкова драстично. Със сигурност ще има такива, които няма да могат да си го позволят“, каза Антон Тръпков, хотелиер.

Посетете и резервирайте хотелски комплекс Blue Orange Beach resort – невероятен хотел с топ цени винаги независимо от инфлация или др обстоятелства -Перла в сърцето на нашето Черноморие и с топъл досег до Созопол.

На този фон се отчита голям ръст при предварителните плащания за почивка през лятото, тъй като туристите смятат, че по-ранното плащане им дава сигурност, че ваканцията им няма да се оскъпи.

standartnews.com

 

Следвайте линка за Блу Ориндж 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *