Каракачанов: ПП разчитат, че ГЕРБ ще ги подкрепят, притиснати от външнополитически фактори

ПП разчитат, че ГЕРБ ще са притиснати от външнополитическите фактори, за да подкрепят тяхното правителство. Това е глупаво, защото ако е насила, ще търсят първия удобен случай да ги свалят от власт. А всички останали ще са против. Вероятността за правителство е много голяма, политиците са безотговорни. Това каза за „Денят на живо“ бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов.

По думите му едно правителство ще помогне на ГЕРБ на местните избори. “Това може да стане с ДПС и БСП, но няма да се решат на такъв ход. ПП-ДБ се водят по собствен дневен ред, основан на желанието за мъст и докопване до цялата власт. ГЕРБ и ПП-ДБ основно мислят как да запазят властта или да спечелят на местните избори. Те би следвало да се ръководят от това, че от две години държавата е в криза. Обещават повече доходи и пенсии, без да обясняват откъде да намират парите, явно смятат да вървим по гръцкия вариант. Безотговорни хора с безотговорно поведение“, коментира той. И допълни, че относно войната в Украйна трябва България да се държи разумно и умно.

По думите му политиците си играят на реформатори, на дори и лоши. „Не забелязах по време на управлението на ПП нещо да се промени към добро. Борисов иска да направи добро впечатление на американците и европейците, затова казва, че е отворен за коалиции. Той съзнава, че ако направи коалиция, това ще е мощен удар по неговите хора на местните избори и загуба на сериозни позиции. ПП обясняват, че са херувимчета и Борисов е лош. Имат вариант – експертно правителство с грамотни хора и много ясен дневен ред“, заяви Каракачанов.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *