Книгите за Хари Потър ще бъдат превърнати в нов телевизионен сериал

Магьосническият свят на Хари Потър ще оживее в нов телевизионен сериал с чисто нов актьорски състав.
Сериалът ще бъде базиран на книгите на писателката Джоан Роулинг и ще бъде продуциран в продължение на десетилетие, като всеки сезон ще се основава на една от седемте книги, съобщава BBC.
Книгите, върху които са базирани филмите за Хари Потър с Даниел Радклиф, са сред най-продаваните на всички времена. От тях са продадени повече от 600 милиона копия по целия свят.
Поредицата ще включва нов актьорски състав, който привлича ново поколение фенове, и ще е пълна с фантастични детайли, много любими герои и драматични места, които почитателите на Хари Потър обичат повече от 25 години, пише Warner Bros Discovery в прессъобщението си.
В него се казва, че всеки сезон ще бъде „автентичен спрямо оригиналните книги“, като Роулинг е избрана за изпълнителен продуцент на сериала.
„Очаквам с нетърпение да бъда част от тази нова адаптация, която ще позволи степен на дълбочина и детайлност, присъща само на дългите телевизионни сериали“, казва в изявление Роулинг, която се превърна в противоречива фигура през последните години заради позицията си, свързана с половата идентичност и възгледите ѝ относно допускането на транс жени в пространства само за жени.
Това доведе до недоволство сред някои фенове на Хари Потър, като някои от тях призоваха за бойкот на наскоро пуснатата видео игра Hogwarts Legacy. Откакто излезе през февруари, базираната на магьосническия свят на Роулинг игра, е една от най-бързо продаваните за 2023 г. в Обединеното кралство и САЩ, според уебсайтовете на игралната индустрия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *