Медведев: „Тихото разделяне“ на Украйна е по-добро от членство в НАТО или световна война

„Тихото разделение“ на Украйна от Полша и други страни е по-добро от влизането на Киев в НАТО или световна война, каза Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, в реч пред участниците в Маратона на знанието във вторник, съобщават руски медии.

„Подобно тихо разделение е по-добро от Украйна в НАТО или световна война. Алчността и злобата, омразата, амбицията често са по-силни от разума и здравия разум. Да превземем западните райони на Украйна, Полша, нека си го кажем, Унгария и Румъния мечтаят повече от десетилетие“, добави още Медведев.

„Има перспектива за ядрена война и тя е много по-лоша от изменението на климата, което човечеството наблюдава от много кратко време“, коментира Дмитрий Медведев.

„Спрете да страдате, защото температурата се повиши с един градус през тази и тази година или за такъв и такъв период. Човечеството наблюдава това от много кратко време. Наистина ли ви е грижа за климата до такава степен? Според мен, това е нищо в сравнение с перспективата да бъдеш в епицентъра на експлозия с температура от 5 хиляди келвина, ударна вълна от 350 метра в секунда и налягане от 3 хиляди кг на квадратен метър, с проникваща радиация, т.е. йонизиращо лъчение и електромагнитен импулс, „Уви, да. И расте всеки ден по добре известни причини“, обясни Медведев.

„Русия беше въвлечена във войната, тласкайки двете части на един народ“, добави Дмитрий Медведев.

„Въпреки че ние не я наричахме. Бяхме наложена война, която по същество е следствие от разпадането на СССР, от една страна. И от друга страна, хибридна форма на гражданска война, в резултат на която различни части от един народ бяха натиснати заедно“, допълни Медведев.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *