Меморандум за сътрудничество между УНСС и Германо-Българската индустриално-търговска камара

Университетът за национално и световно стопанство подписа споразумение с Германо-Българската индустриално-търговска камара. Партньорството включва съвместни инициативи с цел подпомагане на обучението на студентите на УНСС, възможност за стажове във водещи предприятия, както и изграждане на контакти с реномирани университети в Германия.

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и Тим Курт, президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара (от дясно наляво)

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров изтъкна, че един от приоритетите на университета е изграждане на партньорски отношения с бизнеса. „Провеждаме съвместни програми с водещи компании като А1 и Кауфланд, където нашите студенти имат възможност и да стажуват, и се надявам следствие на това споразумение да се разшири обхвата за успешно кариерно развитие на студентите“, каза проф. д-р Димитър Димитров.

„Германо-Българска индустриално-търговска камара е изключително голяма организация с над 600 членове, сред които водещи предприятия в България. Ние ще съдействаме за участие на преподаватели и други представители на УНСС в срещи, лекции и събития, организирани от ГБИТК“, каза  президентът на ГБИТК Тим Курт, изпълнителен директор на „Аурубис -България“, която от две години е най-голямата компания в страната с приходи 6.6 млрд. лв. за 2021 г.