Мира Радева за книгата си „Любовен роман“: Това е екзистенциален роман за кризата на средната възраст

„Любовен роман“ е екзистенциален роман за кризата на средната възраст, защото пресъздава живота на една успяла жена през една година, в която се случват много турбуленции, за които тя не е готова. Това каза за БТА социологът и писател Мира Радева, която представи книгата си пред самоковската публика в Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“.

Заглавието на книгата е доста подвеждащо, каза Радева в отговор на въпрос. Наистина в романа става въпрос за любовта, само че различно на това, което човек си представя, когато чуе любовен роман.

Главната героиня на романа е Лия. Тя среща любовта в трима различни мъже, три различни любови, но среща и една голяма дилема- кой е верният път и накъде да тръгне. „Кризата на средната възраст е, когато имаме чувството, че всичко в живота ни уж е подредено, уж е както трябва, но се оказва, че живеем в пустота и празнота. Искаме или не, трябва да подредим живота си, но това подреждане е доста трудно“, добави за романа си авторката.

Това е моят първи роман, каза Мира Радева. Тя допълни, че според нея е имало голяма изненада от страна на публиката, защото  е позната като социолог и преподавател. От друга страна – това е втори тираж на книгата, каза Радева и допълни, че е очарована от реакцията на публиката.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *