Орбан подкрепи Тръмп с пост в Twitter

Унгарският премиер Виктор Орбан публикува в профила си в Twitter пост до бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Съобщението е в знак на подкрепа и с призив „да продължи борбата“, имайки предвид повдигнатите срещу него обвинения.

„Продължавайте да се борите, г-н Президент! Ние сме с вас“, написа Орбан в Twitter.Освен съобщението Орбан публикува и своя снимка с Тръмп, направена при посещението на унгарския премиер в САЩ през август миналата година.

Орбан подкрепи Тръмп с пост в Twitter

Припомняме, че в петък (31 март) голямо съдебно жури гласува за повдигане на обвинение срещу Доналд Тръмп в Ню Йорк за тайно плащане на пари на звездата от филми за възрастни Сторми Даниълс по време на изборите през 2016 г.

Нито един бивш президент на САЩ не е бил обвиняван в престъпление до този момент.

„Тази вечер се свързахме с адвоката на г-н Тръмп, за да координираме предаването му на прокуратурата в Манхатън за повдигане на обвинение по обвинителен акт от върховния съд“, се казва в изявление на говорителя на окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг. „Насоки ще бъдат предоставени, когато бъде избрана датата на обвинението.“

Очаква се Тръмп да се яви в съда във вторник, каза адвокатът му Сюзън Нечелес. На полицията в Ню Йорк е казано всички да се явят на служба в петък и да бъдат готови да се справят с „необичайни смущения“, според бележка, видяна от NBC.

Не е ясно дали Тръмп ще бъде окован с белезници при появата си, но ще му бъдат взети пръстови отпечатъци, ще бъде сниман и по обичайния при арест начин.

Очаква се адвокатският му екип да се бори енергично с обвиненията, а графикът за потенциалния процес остава неясен.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *