Поредно недоволство срещу незаконните постройки в „Захарна фабрика“

Поредно недоволство срещу незаконните постройки в столичния квартал „Захарна фабрика”. Хората, които живеят в района, продължават да се оплакват от кражби, купчини боклуци и миризми от палене на гуми за отопление. Неотдавна стана ясно, че е издадена заповед за събаряне на въпросните постройки.

„Главните проблеми са денонощната музика, супер мръсен въздух, защото се горят гуми и кабели, мирише отвратително. Има страхотно бунище около гетото. Плъхове разнасят зарази. Реката също е в трагично състояние”, обясни Христина Янкулова.

В квартала има печатница, където е назначена денонощна охрана заради набези. „Неведнъж са крали ток оттам. Има сметка от 20 000 лева”, посочи още тя.

Заради незаконността на постройките, те нямат административен адрес и не могат да се присъединят към мрежата за ток и вода по легален начин. „Гетото се намира над централния водопровод, вързали са се директно за него и за да не замръзват чешмите през зимата, непрестанно текат”, уточни Янкулова.

Жителите на квартала имат съмнения, че в него идват и педофили. „Подозираме две коли. Опитахме се да подадем сигнал в полицията. Двама възрастни господа взимат деца. Предполагаме, че става със съгласието на родителите. Част от обитателите на къщичките казват, че това са педофили”, обясни жена.

ИЗТОЧНИК: НОВА ТВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *