Сградата на Телефонната палата е продадена за 22 млн. лева

Сградата на Телефонната палата в София е купена от „ГПП Мениджмънт“ ЕООД  за 22 милиона лева, съобщава компанията. Покупката се извърши след заличаването на четири възбрани, наложени от държавата, „с одобрението и под надзора на компетентния български съд в открито производство по несъстоятелност и ликвидация на предишния собственик и съобразно указанията на синдика“, пише в съобщението.

Предишният собственик е Васил Божков, който избяга преди години в Дубай.

Плановете на инвеститора предвиждат да се укрепи конструкцията, тъй като в момента не отговаря на съвременните земетръсни норми. От години сградата е оставена без поддръжка и по тази причина се превръща в опасна за живота и здравето на българските граждани.

Според съобщението намеренията на новия собственик са сградата да се превърне в многофункционална, като същевременно се запази историческото й излъчване.

Наред с това сградата ще обогати културния облик на централната част на столицата. Инвеститорът държи изключително много на ландшафта и при изграждането на сградата ще го обогати в максимална степен. Сигурни сме, че след въвеждането на новия проект в експлоатация жителите и гостите на град София ще се радват на автентична европейска сграда, която да посещават с удоволствие, заявяват още от „ГПП Мениджмънт“ ЕООД.

 

 

 

Източник

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *