Седем водоизточника в община Трявна са с отклонения в показателите

След проверка на качеството на водата от Регионалната здравна инспекция – Габрово (РЗИ-Габрово) на местни водоизточници в община Трявна са констатирани отклонения в показателите на седем от тях и водата там не е годна за питейно-битови нужди. Това информират от общинската администрация в Трявна на сайта си, пише БТА.

Водоизточниците на ул. „Христо Ботев“, „Кисийска мера“, „Чучура“, „Козела“, до бензиностанцията, „Тепавиците“ и до стадиона не са покрили изискванията по показатели „микробно число“ и „колиформа“. Това сочат данните на РЗИ-Габрово, цитирани от Община Трявна.

„Община Трявна вече е предприела всички необходими действия за подобряване качеството на водата на посочените местни водоизточници и привеждането им в съответствие с необходимите норми за питейно-битови нужди. На всички местни водоизточници са поставени табели с текст „Водата не е годна за пиене“, с което още веднъж информираме гражданите да не използват водата от тези места“, съобщиха за БТА от пресцентъра на Община Трявна.

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *