Софиянски: Надделяват политическите сметки, а трябват решения

Днес надделяват политическите сметки, а в момент на кризи трябва да се търсят решения. Тази позиция изрази пред БНТ бившият служебен премиер Стефан Софиянски.

Обществото ни не е добре организирано и хората търсят алтернативата, подчерта той. Софиянски се надява днешната лидерска среща да даде резултат и припомни, че Христо Иванов беше шест месеца министър в правителството на Бойко Борисов.

Трябва да седнат и да се разберат, смята Софиянски и напомни, че като част от РБ ДСБ също е бил в управление с Бойко Борисов. Трябва да се намери отговорната формула, съветва Софиянски и вижда премиер в лицето на някой от академичните среди.

Софиянски иска също така министрите да са 12-13, а да няма министър на вятъра и светкавиците. Съветът му е да се управлява с екипност.

Усещането ми е, че не знаят какво правят, коментира Софиянски лидерските срещи. Парламентът има навика да си вре носа навсякъде, а парламентарният контрол вече се е превърнал в нещо несериозно, според бившия служебен премиер. Софиянски не е против кабинет на малцинството, а въпросът е да се излъчи добър кабинет. Винаги обаче съществува риск той да бъде свален.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *