Триумф за България в САЩ: Тервел Пулев прегази Пантерата

„Тервел си свърши работата. Целта е постигната. Благодарим за подкрепата, която идваше през всичките тези седмици, дни и в последните часове от България! Тази победа е за България!“, триумфира Кубрат Пулев след победата на брат си.

Тервел Пулев с триумфална победа:

Триумфално завръщане на боксовия ринг направи Тервел Пулев, след като победи категорично американеца Джоел Ходжгрийн на галавечер в Коста Меса, Калифорния.

Три рунда бяха достатъчни на българина да пречупи съперника си.

В края на третата част Пулев нанесе тежки удари в главата на Ходжгрийн, които го пратиха в нокдаун. Преди да започне четвъртият рунд от ъгъла на американеца размахаха бялата кърпа и така Пулев се поздрави с победата, която е 17-а в кариерата му, пише gong.bg.

ПЪРВИ РУНД

Срещата започна с хубаво кроше с лявата ръка на Тервел Пулев, а след това българинът получи забележка от рефера за непозволен удар. На няколко пъти Ходжгрийн наведе главата си, но така и не бе предупреден от съдията. В края двамата си размениха по един удар. Рундът имаше проучвателен характер, но все пак с предимство за Пулев.

ВТОРИ РУНД

Тервел започна с ляв прав удар в главата на съперника. Ходжгрийн е твърде пасивен и се опитва да използва хитрости, за които реферът си затваря очите. В края обаче американецът бе разклатен от последователни ляв и десен удар на Тервел. Ходжгрийн падна дори, но това бе изтълкувано като избутване.

ТРЕТИ РУНД

Забележката към Ходжгрийн за постоянните приклякания най-накрая е факт. Тервел нанася тежки удари в тялото на съперника. Чудесна комбинация от ляв и десен удар в главата на американеца води до нокдаун. Дясното кроше бе убийствено и Ходжгрийн размаха бялата кърпа, след като щабът му прецени, че няма никакъв шанс. Победа за Пулев!

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *