Фандъкова: До края на лятото се очаква градинката пред хотел „Рила“ да бъде готова

От район „Средец“ ще подготвят проектите и разчетите, ние ще им осигурим средствата, за да може до края на лятото градинката „Равин Гавриел Меркадо Алмоснино“ пред хотел „Рила“ да бъде изцяло готова, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта на градинката заедно със зам.-кмета по екология Десислава Билева и зам.-кметовете на район „Средец“ арх. Николай Христов и Александър Петков.

Кметът Фандъкова посочи, че едно от последните неремонтирани пространства в централната част на града беше именно градината на хотел „Рила“, съобщава БТА.

„Още миналата година взехме решение, тъй като е в зона, групов паметник на културата, да я възстановим и облагородим, допълни тя. Кметът информира, че около 170 хил. лв. за ремонта са осигурени от район „Средец“, който имаше задача да ремонтира настилките на алеите. Останалите средства, около 40 хил .лв. са за дирекция „Зелена система“ към Столичната община за изцяло възстановяване и облагородяване на зелените площи. Вече са засадени 350 рози в розариума. Предстои засаждане на нова върба на мястото на старата, както и засаждане на цветни храсти и трева. В градинката ще бъде поставена и нова паркова мебел. Предстои създаването и на водно огледало на мястото на стария шадраван, съобщи Фандъкова. Вярвам, че с общата работа между моя екип и този на район „Средец“, гражданите и гостите на София ще могат да се радват на едно прекрасно пространство, каза още тя.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *