Фестивал на авторския театър ще има в Троян

Мини Фестивал на авторския театър ще се състои от 7 до 9 април в Бар вариете „Нюанси“ в Троян и ще събере над 70 участници от 4 театрални и танцови школи от София, Троян и Априлци. Той е организиран от Сдружение „Творци“, Театър „Драмеди“, Dancing Play София и Театралната школа „Нюанси“ – Троян и Априлци. Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Националния фонд „Култура“. Фестивалът е със свободен вход.
Програмата се състои от 8 спектакъла и 3 уъркшопа, 4 спектакъла на Театър „Драмеди“, 3 спектакъла на Театралната школа „Нюанси“, 1 на Dancing Play, 2 уъркшопа от артистите от София, 1 уъркшоп от артистите от Троян. Четири от тези спектакли ще имат живо аудиоописание за незрящи на живо със специална техника, изпълнена от подготвен за целта артист.
Сдружение „Творци“ насочва голяма част от дейността си към работа с деца и младежи, като използва средствата на театъра, танца, музиката, действените методи и различни психо-социални практики.
„Ученическата възраст е изключително важна за развитието на човека. Всичко, което възприемаме в тази възраст, се запечатва за цял живот и може да се отрази както позитивно, така и негативно на начина на мислене, навиците и действията ни. Затова ние от Сдружение „Творци“ имаме кауза да работим за развитието на емоционалната култура, осъзнатостта и полагането на градивна ценностна система при децата и младежите. Чрез работата на Академия „Драмеди“ и Dancing Play предоставяме възможност на стотици деца ежеседмично да работят върху себе си, докато се забавляват – чрез театър, танц, музика, общуване, дискусии, игра“, споделят организаторите.
Резултатите от работните процеси се развиват в авторски спектакли, които съдържат общочовешки теми и идеи. Тези спектакли са високо оценени от публиката на всяка възраст и отзивите са, че са вълнуващи, променят мисленето и дават идеи и яснота за по-добър живот.

 

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *