Избраха доц. Велинов за директор на европейските неврохирурзи

 BALKAN MEDICAL AWARDS 2023  ще се състои на 5 май
Хирургът д оц. д-р Николай Велинов ,   приложил за първи път в България нов метод  за онкологична мозъчна операция    – модерен операционен микроскоп със специфичен флуоресцентен модул,  е сред финалистите за осмото издание на Балканските медицински награди 2023.

Златните статуетки на  BALKAN MEDICAL AWARDS 2023  ще отличат хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи от балканските държави с доказани значими постижения в областта.

Церемонията  е на 5 май 2023.  от 20 часа в ОТО Event Room в хотел Санкт Петербург – Пловдив. 
В началото на 2021 г. доц. д-р Николай Велинов постига голям успех като е избран за длъжността Director of EANS (EUROPEAN ASSOCIATION OF NEUROSURGICAL SOCIETIES) Hands-on courses. 
Това е изключително международно признание за българската медицина, защото български лекар ще отговаря за всички практически курсове, които обучават неврохирурзи от държави на Европейския съюз, провеждани от EANS през следващите 4 години. 
Курсовете, които са с практическа насоченост, се провеждат около 10 пъти годишно и в тях се обучават както начинаещи неврохирурзи, така и неврохирурзи с опит. Обученията се провеждат на различни места в Европа и целта им е високо специализирано обучение в определени оперативни техники свързани с краниална, спинална, ендоваскуларна неврохирургия и микрохирургия. 
Изборът на доц. д-р Велинов за поста Director of EANS Hands-on courses е резултат и естествено продължение на дългогодишните усилия и инвестиции на доцента както във време, така и в преподавателска дейност. 
Повече от 5 г. той преподава в Комитета по обучение на неврохирурзите и посещава курсовете като учител в EANS. След години опит в тази насока доц. д-р Велинов се кандидатира за директор на Hands-on courses и е избран за този пост.  
Доц. д-р Николай Велинов е специалист неврохирург с над 20 години опит. 
Завършил е медицина в Медицински университет, София през 2000 г. През 2001 г. специализира Неврохирургия в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”, Клиника по Неврохирургия, на длъжност лекар-ординатор. Придобива специалност по неврохирургия през 2009 г. През 2008 г. защитава дисертационен труд в Медицински университет, Берн, Швейцария и придобива научната и образователна степен „доктор”.
От 2011 г. е Завеждащ Отделение по ендоваскуларна и съдова неврохирургия в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”. Като ръководител на ендоваскуларният и съдов екип в Клиника по неврохирургия доц. Велинов е водещ специалист в ендоваскуларното и оперативно лечение на множество мозъчно съдови заболявания – мозъчни аневризми, артериовенозни малформации, ендоваскуларно лечение на исхемичен мозъчен инсулт и др. 
Ендоваскуларният център за лечение на мозъчносъдови заболявания в УМБАЛСМ Н.И.Пирогов е един от водещите центрове за лечение на мозъчно съдови заболявания в София и страната.
Лекари, болници, клиники и медицински екипи могат да кандидатстват за Балканските Медицински Награди. Номинации ще бъдат правени от здравни организации, както и от специализирани медии и журналисти. 
Организатор  на събитието е Global Leaders 
Club, а официален PR е агенция за публични комуникации VIP COMMUNICATION.
Организаторите имат зад гърба си десетки престижни събития. Партньори на събитието са големи медицински организации и ресорни медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *