Легенда вдъхновява дизайна на най-високата сграда във Виетнам

Стандартът за луксозни хотели във Виетнам се повиши неимоверно. И то съвсем буквално, съобщава CNN и посочва причинта – преди дни врати е отворила най-високата сграда в страната Vinpearl Landmark 81, Autograph Collection, разположена в Хошимин.

Тя е висока 461 метра и е с изглед към река Сайгон в източната част на най-големия виетнамски град. Разбира се, не е никак изненадващо, че в нея е разположен огромен хотел, а гледката към небето е най-голямата атракция в него.

На територията му има 223 стаи и апартаменти. Най-луксозният от тях е пентхаусът на 68-ия етаж, който хотелът определя като най-големия и най-високия президентски апартамент в цял Виетнам.Апартаментът с площ 488 кв. м разполага с две мраморни бани, място за спане за до пет души, както и с личен готвач. Всяка една стая, не само апартаментите, е със стъклени прозорци от пода до тавана, за да могат гостите максимално да се насладят на околностите.

В същото време ресторантът Oriental Pearl предлага изцяло местна кухня, в това чиско супа с юфка, може би най-известното ястие в страната, в която се слага и говеждо месо.

В кафенето с подходящо име The Cloud се предлагат традиционни виетнамски кафета и шоколадови бонбони местно производство, съобщава още CNN.

Във Vinpearl има три помещения за събития. И трите разполагат с открити тераси, а една от тях е достатъчно голяма, за да се кара автомобил, твърдят от хотела.

Освен това в Vinpearl разполага със спа център, наречен Akoya, по името на традиционна виетнамска перла, която символизира красотата. Докато са там, посетителите имат възможност да се отдадат на масаж или процедура за лице или да прекарат време в сауната, парната баня или инфинити басейна.

Хотелът, който е виетнамският дебют на марката Autograph Collection на Marriott, се разполага на 34 етажа от небостъргач с общо 81 нива.

Останалата част от Landmark 81 е смесица от частни резиденции и обществени атракции. Гостите могат да посетят ледена пързалка, кино, детски кът и търговския център, без да напускат сградата, както и площадка за наблюдение на последния етаж.

Дизайнът на сградата е вдъхновен от виетнамска легенда, в която тригодишно момче на име Тхан Гьонг успява да се пребори с врага, използвайки само снопче бамбук.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *